Legent beschermt
Legent staat bij
Legent maakt wijzer
Over Legent
Overig
Jeroen Schellekens Meer

Jeroen Schellekens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeroen Schellekens is de grondlegger van het bedrijf. De missie van Legent: “alle BV-structuren SAFE!” is gefundeerd op de ervaring die Jeroen opdeed toen hij een faillissement van dichtbij meemaakte.

In 2004 werd hij directeur-eigenaar van SMC Kozijnen. Een familiebedrijf in de aluminium gevelbouw. Hij liet dat bedrijf uitgroeien tot een landelijk opererende onderneming. Toen de bouwnijverheid getroffen werd door de escalatie van de kredietcrisis werd de continuïteit van het bedrijf onzeker. Door de sobere vooruitzichten in de bedrijfstak vond Jeroen het niet langer verantwoord om door te gaan en besloot in 2011 het faillissement van de werkmaatschappij aan te vragen. Hiermee kwam een einde aan een familietraditie van bijna 35 jaar.

Jeroen ontdekte dat het vermogen onvoldoende beschermd is bij faillissement, wanneer je erop vertrouwt dat de accountant/fiscalist dat regelt. Er is een gebrek aan kennis dat alleen gevuld kan worden door experts op het gebied van insolventierecht. Om het vermogen effectief te beschermen moet je door de bril van de curator naar de onderneming kijken.

Gesterkt door een gevoel van maatschappelijke noodzaak startte hij het initiatief van SAFE® (destijds de ‘FaillissementsVerzekering’). Hiermee is het vermogen maximaal beschermd vanuit juridisch, bedrijfseconomisch én bedrijfskundig perspectief.

Jeroen Schellekens studeerde Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool in Tilburg. In 2014 behaalde hij zijn MBA (Master in Business Administration) en in 2018 rondde Jeroen zijn postdoctorale opleiding af (Business Valuation aan de TIAS). In 2018 werd Jeroen opgenomen als Register Valuator bij het NiRV. Daarnaast is Jeroen lid van het EACVA (European Association of Certified Valuators and Analysts).

Jeroen adviseert ondernemingen op het snijvlak van bedrijfseconomisch, juridisch en financieel gebied. Hij waardeert bedrijven en adviseert hoe deze waarde verhoogd kan worden. Op strategisch niveau vervult hij vaak de rol van klankbord voor aandeelhouders en/of management. Daarnaast geeft Jeroen Schellekens lezingen en opleidingen aan accountants en belastingadviseurs.

icons8 linkedin 50

Postadres

Postbus 550
5000 AN Tilburg

KvK 17284887

Bezoekadres

Hart van Brabantlaan 500
5038 JA TILBURG

Contact

013-5770606
info@legent.nl

 
Om deze website goed te laten functioneren gebruikt Legent cookies. Lees meer