Legent beschermt
Legent staat bij
Legent maakt wijzer
Over Legent
Overig

Arjen Haselbekke Zwaard

Arjen Haselbekke:

Slechts 2 BV's? Ook dan moet je het goed regelen

Legent beschermt

met SAFE

Ook je kleine onderneming goed beschermen!

Om het vermogen van starters of ondernemers met een bedrijfsomzet tot € 1 miljoen optimaal te beschermen, hebben wij gekozen om onze dienstverlening iets aan te passen. Zonder concessies te doen aan kwaliteit.
Vaak zijn bedrijfsstructuren bij starters en kleine ondernemingen relatief eenvoudig te doorgronden. Zo bestaan deze veelal uit enkele BV’s en zijn alle aandelen in handen van één persoon - de ondernemer. We hebben ervoor gekozen om het adviestraject voor deze doelgroep daarom iets anders in te richten. De besparing in tijd die dit oplevert, geven wij terug in de vorm van aangepaste tarieven.

InventarisatieGesprek

Na ontvangst van een tekening van jouw bedrijfsstructuur en de enkelvoudige jaarcijfers van de BV’s in de structuur, kunnen wij aan de slag. Op basis van deze informatie maken wij een analyse. We plannen vervolgens een afspraak van één uur (bij ons op kantoor of digitaal via Microsoft Teams) waarin we jou informeren welke kansen je onbenut laat en welke risico’s je loopt binnen jouw structuur. En geven je advies wat je moet doen om jouw vermogen optimaal te beschermen. Je ontvangt tevens een beknopte opgave van de te nemen maatregelen om jouw vermogen optimaal te beschermen. Deze afspraak is tevens bedoeld als kennismaking. Om de kosten voor jou zo laag mogelijk te houden, komen we vooraf niet langs voor een kennismakingsgesprek.
De kosten voor het InventarisatieGesprek bedragen € 250,-. Geef je ons binnen twee weken opdracht om de geadviseerde maatregelen (binnen acht weken) door te voeren, dan verrekenen we het bedrag van de InventarisatieGesprek met de eindnota.

SAFE

Om je structuur te optimaliseren adviseren wij je om maatregelen te nemen waarmee kansen benut en de risico’s zoveel mogelijk ingeperkt worden. Dit traject heet SAFE. De basis onder een veilige structuur wordt gevormd door een groot aantal juridische rechtsfiguren binnen de groep te implementeren. Enkele belangrijke elementen die wij in dit kader inregelen zijn:

  • Vastleggen van specifieke afspraken hoe de vennootschappen binnen de groep onderling gaan samenwerken;
  • Aanbrengen van een interne financieringsfilosofie in de groep;
  • Uitbreiden van de verrekeningsbevoegdheid in de groep;
  • Preventief inregelen van herstructureringstools;
  • Neutraliseren van aansprakelijkheden die ontstaan uit (toekomstige) fiscale eenheden OB;
  • Het inregelen van een initieel zekerheden pakket + noodzakelijke instandhouding zodat de moedermaatschappij zich buiten het faillissement met voorrang (na een eventuele bank) kan verhalen op het actief van een failliete dochter.

De kosten voor SAFE bedragen € 3.000,- voor een structuur tot en met 4 BV’s (Hierboven rekenen we een toeslag van € 150,- per BV).

Standaard zijn een aantal akten opgenomen, waaronder één pandakte met volmacht voor vervolgverpanding, rekening-courantovereenkomsten binnen de groep tussen moeder en dochter, mantelovereenkomst en een (non)regresovereenkomst.

Afhankelijk van de risico’s binnen jouw structuur kunnen (aanvullend op bovenstaande akten) andere overeenkomsten noodzakelijk of wenselijk zijn. De kosten voor een aanvullende akte (mits standaard model) bedragen € 350,- per overeenkomst. Voor meer informatie met betrekking tot aanvullende akten, zie tarieven.

Het InventarisatieGesprek maakt onderdeel uit van het totale traject SAFE. Wanneer je binnen 2 weken na dagtekening van het InventarisatieGesprek opdracht geeft en de ondertekening binnen 8 weken kan worden uitgevoerd, blijft het dossier bij ons top-of-mind. In dat geval worden de reeds gefactureerde kosten van het InventarisatieGesprek (zie boven) in mindering gebracht op de eindnota voor SAFE.

Voor de ondertekening van de akten maken wij weer een afspraak met je. Deze zal plaatsvinden bij ons op kantoor of digitaal via Microsoft Teams. Wij leggen per akte uit welke kans benut wordt of welk risico je ermee ondervangt.

Onderhoud

Omdat zowel je bedrijf als de wetgeving veranderen, is onderhoud noodzakelijk. Tevens dienen pandrechten in stand gehouden te worden. Wij zorgen dat jouw vermogen optimaal beschermd is, zowel nu als in de toekomst. Voor meer informatie over ons onderhoudsabonnement, zie tarieven.

 

Kijk hier wat klanten over ons vertellen:

GreenMax
Reisbranche
MANFIELD
Retail
BTT
Transport & Logistiek
Hoppenbrouwers
Installatietechniek
Haans Autoschades
Schadeherstel
Suitable
Fashion - Herenmode
Naber
Spuitgieten
Nieuwebaan
Verlichting
Van der Kruijs
Schilderwerken
Store3D
Instore beleving
REASeuro
Explosieve oplossingen
Tummers
Plaatwerk
Nieuwebaan
Uitzendbureau
ART
Stempels & Matrijzen
Altena Groep
Industrial Cleaning
Van Bommel
Fashion
Bonheur Horeca Group
Horeca
Enrico Benetti
Tassen en koffers
Vollenhoven Olie
Oliemaatschappij
Claassen
Logistiek
SACHA
Retail
TreeBuilders
Groen- en wateroplossingen
Holland Shipyards Group
Scheepsbouw
Van Bommel
Transport & Logistiek
AAG
Zorgconsultancy
ACES Direct
IT
Dugros
Kinderopvang
Sissy-Boy
Retail
Van de Beeten
Grondverzet
Haans Lifestyle
Woninginrichting
Dugros
Tassen en koffers
GreenMax
Infrastructuur
Plastica
Bouw
I&L Logistiek
Logistiek
Actief Zorg
Zorg
Burkely
Fashion
Q-Promotions
Drukwerk
Pro Warehouse
ICT
Hoppenbrouwers
ICT
Hoppenbrouwers
Afvalverwerking
TGM
Bouw
Hoogendoorn
Interieurbouw
Hoppenbrouwers
Timmerindustrie
Vissers Waalwijk
Installatietechniek
Duifhuizen
Tassen en koffers
PHC Tailored Telecom
Telecom
Vogels Bouwmanagement
Bedrijfshuisvesting
Geelen beton
Bouw
First Impression Audiovisueel
Audiovisueel
Nubikk
Fashion
Jos van den Bersselaar Constructie
Metaal

Postadres

Postbus 550
5000 AN Tilburg

KvK 17284887

Bezoekadres

Hart van Brabantlaan 500
5038 JA TILBURG

BTW nr: 8224.30.988.B01

Contact

013-5770606
info@legent.nl

 
Om deze website goed te laten functioneren gebruikt Legent cookies. Lees meer