Legent beschermt
Legent staat bij
Legent maakt wijzer
Over Legent
Overig
Jeroen Schellekens Zwaard

28
nov
2023

Goed geregeld…?!

Wanneer: 28 november 2023, 09:00:00 - 11:00:00

Waar: Tilburg, Willem II Stadion

Het blijven lastige tijden voor veel horeca ondernemers. De COVID-19-pandemie heeft de financiële reserves uitgeput en de belastingschuld is enorm toegenomen. Het nakomen van de verplichte terugbetaling is voor veel ondernemers een (te) moeilijke opgave geworden. En wat als het dan misgaat?

In een interactieve lezing van Jeroen Schellekens (Legent) krijg je meer informatie over de impact van een faillissement op een onderneming. Elke ondernemer met één of meerdere BV's heeft een Holding in de veronderstelling dat hierin het vermogen beschermt is als het misgaat. Niets is minder waar!
Uit de praktijk blijkt dat ondernemers en hun adviseurs onbekend zijn met de trukendoos van de curator. Jeroen neemt je mee in de onbenutte kansen en onbekende risico’s binnen BV-structuren en legt in begrijpelijke taal uit waarom een faillissement bijna altijd doorpakt. En wat je hier (preventief) tegen moet doen om dit te voorkomen...

Gaat het jou als ondernemer voor de wind en lijkt een faillissement uiterst onwaarschijnlijk? Ook dan is interessant om aan te haken en je te laten informeren. Repareer het dat als de zon schijnt, is ons devies. Je weet nu eenmaal niet hoe de wereld van morgen er uitziet. En als je dit 2 voor 12 wilt regelen, ben je vaak te laat…

Maar wat als je dan nu al voorziet dat de verplichte terugbetaling van de belastingschuld niet gaat lukken? In het tweede deel van de lezing staat Jeroen stil bij de mogelijkheid om (grote) belastingschulden te saneren. Hieraan zijn wel de nodige spelregels verbonden. Wanneer kun je dat doen? Hoe gaat dat in zijn werk? Legent heeft hier ervaring mee en deelt haar kennis graag.

Op 28 november 2023 verzorgt Jeroen een lezing voor Koninklijke Horeca Nederland om zo veel mogelijk horeca ondernemers bewust te maken van de schijnveilgheid van BV-structuren. En om hen natuurlijk te voorzien van de nodige tips wat zij moeten doen om hun vermogen wel goed te beschermen!05
okt
2023

Schijnveiligheid van BV's

Wanneer: 05 oktober 2023, 19:00:00 - 23:00:00

Waar: Breda

(Bijna) iedere ondernemer met een BV heeft een Holding met het idee: 'als het misgaat, is het opgebouwde vermogen in mijn Holding veilig'. Niets is minder waar; in méér dan 50% van de gevallen pakt een faillissement door binnen de gehele structuur. Hoe dat kan? Aan de hand van een fictieve casus neemt Arjen Haselbekke van Legent de ondernemers van Biz Steenakker mee in de schijnveiligheid van BV's en wat je moet doen om het wel degelijk (preventief) goed te regelen.  04
sep
2023

Wat te doen met jouw vermogen in onzekere tijden?

Wanneer: 04 september 2023, 17:00:00 - 21:00:00

Waar: The FacultyClub, Warandelaan 3, 5037 AB Tilburg

Eén van de grootste uitdagingen van ondernemen is het beschermen van uw vermogen in onzekere tijden. 

Drie inspirerende sprekers

Bij de Bonheur Horecagroep weten ze wat ondernemen is in onzekere tijden. De weg die Bonheur heeft afgelegd tijdens de Corona pandemie is zowel leerzaam als inspirerend voor anderen. Met een bijzondere creativiteit hebben zij deze onzekere tijd weten te doorstaan en zijn ze sterker dan ooit uit de strijd gekomen. 

Legent is specialist in het beschermen van vermogen in BV-structuren. Wij zorgen dat een faillissement van de werkmaatschappij niet doorpakt naar de holding en privé. Jeroen Schellekens neemt je mee in de risico's die ondernemers bij faillissement lopen en geeft inzicht in mogelijkheden om dit te voorkomen. Zo is jouw privé- en holdingvermogen goed afgeschermd voor het geval het ooit mis mocht gaan.

Senior Beleggingsspecialist van Rabobank Private Banking Ilona van Opstal neemt je mee in de aanpak om jouw vermogen te behouden en de kans op rendement te vergroten, ook in onzekere tijden. Als gevolg van inflatie kan jouw vermogen dalen als je geen rendement weet te realiseren.

Programma

 • 17.00 uur ontvangst 
 • 17.15 uur start presentaties
  • Welkom door directie
  • Ondernemen met pieken en dalen. Tim Wijdemans, Bonheur Horecagroep B.V.
  • Hoe bescherm ik mijn vermogen? Jeroen Schellekens, Legent B.V.
  • Hoe zorg ik dat mijn vermogen groeit? Ilona van Opstal, Rabobank Private Banking
 • 18.45 uur afsluiting en aanvang walking dinner
 • 21.00 uur einde bijeenkomst 

Wil je ook deelnemen? Stuur even een berichtje naar info@legent.nl26
jun
2023

Beschermen van Vermogen en Vermogensgroei

Wanneer: 26 juni 2023, 17:00:00 - 21:00:00

Waar: Volgt.....

In samenwerking met Rabobank (afdeling Private Banking) organiseren wij op maandag 26 juni een lezing voor relaties. 

Daarbij zullen de volgende topics de revue passeren:

1. Hoe bescherm je jouw vermogen; en
2. Hoe laat je jouw vermogen groeien in onzekere tijden.

Interessante onderwerpen die belangrijker zijn dan ooit tevoren gezien de huidige onzekere tijd. 

Heb je ook interesse? Laat het ons even weten: 
Ik wil me graag aanmelden

 


06
jun
2023

De schijnveilgiheid van BV's

Wanneer: 06 juni 2023, 19:00:00 - 22:00:00

Waar: Business School Notenboom (Eindhoven)

Primeur: het eerste mini seminar voor BNI Zuid Oost Nederland

Hoewel menig ondernemer met een (of meer) BV's en een Holding denkt dat het vermogen goed afgeschermd is in de Holding wanneer het misgaat, blijkt dit in de praktijk toch anders. In meer dan 50% van de gevallen pakt een faillissement bij een werkmaatschappij door naar de andere BV's binnen de structuur - dus ook naar de Holding.

Arjen vertelt tijdens een interactieve lezing van één uur meer over de (vaak) onbekende risico's binnen BV's. Aan de hand van een ficitieve casus zullen de deelnemers meegenomen worden in de redenen waarom een faillissement vaak doorpakt. Maar ook wat je hiertegen kunt doen. Misschien een beetje een zwaar onderwerp? Arjen weet dit op een luchtige manier te brengen - er mag gelachen worden.  

 19
apr
2023

3 redenen waarom een faillissement doorpakt....

Wanneer: 19 april 2023, 11:30:00 - 13:00:00

Waar: Rotterdam

Op 19 april zal Jeroen Schellekens tijdens een interactieve lezing bij de ING Bank meer vertellen over de 3 hoofdredenen waarom een faillissement vaak doorpakt binnen de gehele structuur.  Maar ook wat je (tijdig en dus preventief) kunt doen om dit te voorkomen. Oftewel, een interessant verhaal over het benutten van kansen en het mitigeren van (vaak onbekende) risico's binnen BV-structuren. 

De lezing zal gegeven worden aan de bankiers van Private Banking & Wealthmanagement van ING Bank. Omdat veel van haar relaties actieve ondernemers zijn is het van belang om beter op de hoogte te zijn van de impact van een faillissement van een werkmaatschappij op een gehele BV-structuur. Naast beheren van vermogen kunnen de bankiers de relaties dan ook meer vertellen over het beschermen van het vermogen.  20
dec
2022

3 redenen waarom een faillissement doorpakt....

Wanneer: 20 december 2022, 19:00:00 - 22:00:00

Waar: Veldhoven

Door Corona zijn veel omdernemers hard geraakt. Er is echter weinig bekend wat er allemaal komt kijken bij een onverhoopt faillissement. Er wordt veelal gedacht dat opgebouwd vermogen in een (personal) holding veilig is. Niets is minder waar.

Op 20 december zal Jeroen Schellekens tijdens een interactieve lezing bij de Heerenclub Veldhoven meer vertellen over de 3 hoofdredenen waarom een faillissement vaak doorpakt binnen de gehele structuur.  Maar ook wat je (tijdig en dus preventief) kunt doen om dit te voorkomen. Oftewel, een interessant verhaal over het benutten van kansen en het mitigeren van (vaak onbekende) risico's binnen BV-structuren. En hoewel dit wel stevige kost is, weet Jeroen dit op een luchtige manier en in begrijpelijke taal over te brengen. Er mag gelachen worden!  20
dec
2022

3 redenen waarom een faillissement doorpakt....

Wanneer: 20 december 2022, 19:00:00 - 22:00:00

Waar: Veldhoven

Door Corona zijn veel omdernemers hard geraakt. Er is echter weinig bekend wat er allemaal komt kijken bij een onverhoopt faillissement. Er wordt veelal gedacht dat opgebouwd vermogen in een (personal) holding veilig is. Niets is minder waar.

Op 20 december zal Jeroen Schellekens tijdens een interactieve lezing bij de Heerenclub Veldhoven meer vertellen over de 3 hoofdredenen waarom een faillissement vaak doorpakt binnen de gehele structuur.  Maar ook wat je (tijdig en dus preventief) kunt doen om dit te voorkomen. Oftewel, een interessant verhaal over het benutten van kansen en het mitigeren van (vaak onbekende) risico's binnen BV-structuren. En hoewel dit wel stevige kost is, weet Jeroen dit op een luchtige manier en in begrijpelijke taal over te brengen. Er mag gelachen worden!  08
dec
2022

Benutten van kansen en beperken van risico's binnen de BV-structuur

Wanneer: 08 december 2022, 16:00:00 - 21:00:00

Waar: Son en Breugel

Door Corona zijn veel omdernemers hard geraakt. Er is echter weinig bekend wat er allemaal komt kijken bij een onverhoopt faillissement. Er wordt veelal gedacht dat opgebouwd vermogen in een (personal) holding veilig is. Niets is minder waar.

Op 08 december zal Jeroen Schellekens tijdens een interactieve lezing de accountants/adviseurs van Dinkelberg & Kuipers meenemen in de onbenutte kansen en (veelal onbekende) risico's binnen BV-structuren. Wat je kunt doen om de risico's van een faillissement zo veel mogelijk te mitigeren zodat de rest van de BV-structuur buiten schot blijft. Oftewel, belangrijke en actuele aspecten van het ondernemerschap die de accountant/adviseurs van Dinkelberg & Kuipers vervolgens in een gesprek met eigen relaties kunnen adresseren. 15
nov
2022

Beschermen van Vermogen en Vermogensgroei

Wanneer: 15 november 2022, 17:00:00 - 21:00:00

Waar: Voormalige sigarenfabriek Willem II te 's-Hertogenbosch

In samenwerking met Rabobank (afdeling Private Banking) organiseren wij op 15 november een lezing voor relaties. 

Daarbij zullen de volgende topics de revue passeren:

1. Hoe bescherm je jouw vermogen; en
2. Hoe laat je jouw vermogen groeien in onzekere tijden.

Interessante onderwerpen die belangrijker zijn dan ooit tevoren gezien de huidige onzekere tijd. 

Heb je ook interesse? Laat het ons even weten: 
Ik wil me graag aanmelden

 


03
okt
2022

Bier & Pizza Lezing "Bescherm je Vermogen"

Wanneer: 03 oktober 2022, 18:00:00 - 22:00:00

Waar: Kantoor Legent te Tilburg

Ben je ondernemer met een BV-structuur? Let dan even op: jouw vermogen is lang niet zo goed beschermd als je denkt. Waarom niet? Graag praten we je hierover bij.

Mogen wij je uitnodigen voor de "Bier & Pizza Lezing" van 03 oktober a.s.?

Programma:
We starten met een pizza en een drankje. Een mooi moment om ook met andere ondernemers in contact te komen. Vervolgens zal Jeroen Schellekens een interactieve lezing verzorgen waarbij hij ingaat op de vele onbekende risico's binnen BV-structuren alsmede kansen die (bijna) altijd onbenut blijven. Al snel wordt duidelijk waarom een faillissement bij een werkmaatschappij vaak doorpakt binnen de gehele structuur. Auw! Gelukkig kun je preventief alles goed regelen waardoor je dit kunt voorkomen....

Oftwel, een interessante lezing over een 'beladen onderwerp'. Jeroen weet dit echter aan de hand van tal van praktijkvoorbeelden in begrijpelijk taal over te brengen. En er mag gelachen worden!    

Na afloop van de lezing is het tijd om verschillende biertjes te proeven. Eén daarvan: onze eigen Tripel SAFE - speciaal gebrouwen ten behoeve van ons 10-jarig jubileum. 

Meld je nu aan! We hebben slechts 30 plekken beschikbaar. Kun je op 03 oktober niet maar zou je een andere keer graag aanhaken? Laat dan ook even je gegevens achter.  

 

 
 
 
 


21
sep
2022

Decokay

Wanneer: 21 september 2022, 12:00:00 - 14:00:00

Waar: Harderwijk

Op 21 september geeft Jeroen Schellekens een lezing aan de ondernemers van Decokay. In deze lezing zal Jeroen uiteenzetten waarom er zo veel Holdings failliet gaan, welke risico's er bij faillissement van een werkmaatscahppij op de loer liggen en hoe je dit kunt voorkomen. Een interessant en actueel onderwerp!28
mrt
2022

Lezing Finanza

Wanneer: 28 maart 2022, 17:00:00 - 22:00:00

Waar: Kantoor Legent te Tilburg

Op 28 maart 2022 geeft Jeroen Schellekens een lezing aan de finaciële professionals van Finanza. Tijdens deze lezing zal Jeroen de 3 hoofdthema's bespreken waarom een faillissement vaak doorpakt van werkmij op holding en bespreekt hij de vrijval van schulden in de fiscale eenheid. 

Finanza is een netwerk van  financiële professionals in Zuid-Oost Brabant. 22
mrt
2022

Lezing DGA Network Zuid

Wanneer: 22 maart 2022, 07:30:00 - 09:30:00

Waar: Van de Beeten Veghel

Door Corona zijn veel omdernemers hard geraakt. Maar weinig ondernemers / adviseurs weten echter wat er allemaal komt kijken bij een onverhoopt faillissement. Er wordt veelal gedacht dat opgebouwd vermogen in een (personal) holding veilig is. Niets is minder waar. Helaas is hier weinig over bekend. Benieuwd welke onbekende risico’s van toepassing zijn bij een BV-structuur en welke kansen (bijna) altijd onbenut blijven? Jeroen Schellekens van Legent zal tijdens een interactieve lezing hier meer over vertellen. 16
feb
2022

Lezing Brabantse Familiebedrijven Genootschap

Wanneer: 16 februari 2022, 08:00:00 - 10:30:00

Waar: Golden Tulip Hotel Central, 's-Hertogenbosch

Op 16 februari geeft Jeroen Schellekens een lezing van ca. 1 uur aan het Brabantse Familiebedrijven Genootschap. In deze lening getiteld: "Bescherm je vermogen = houd je BV structuur SAFE!". zal Jeroen uiteenzetten waarom er zo veel Holdings failliet gaan, welke risico's er bij faillissement van een werkmaatscahppij op de loer liggen en hoe je dit kunt voorkomen.16
feb
2022

Lezing Brabantse Familiebedrijven Genootschap

Wanneer: 16 februari 2022, 08:00:00 - 10:30:00

Waar: Golden Tulip Hotel Central, 's-Hertogenbosch

Op 16 februari geeft Jeroen Schellekens een lezing van ca. 1 uur aan het Brabantse Familiebedrijven Genootschap. In deze lening getiteld: "Bescherm je vermogen = houd je BV structuur SAFE!". zal Jeroen uiteenzetten waarom er zo veel Holdings failliet gaan, welke risico's er bij faillissement van een werkmaatscahppij op de loer liggen en hoe je dit kunt voorkomen.08
nov
2021

Lezing Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam

Wanneer: 08 november 2021, 20:00:00 - 22:30:00

Waar: Hardinxveld-Giessendam

Op maandag 08 november geeft Jeroen Schellekens een lezing bij de Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam. In deze lezing neemt Jeroen de ondernemer mee in een boeiend verhaal over een bedrijf dat verschillende fasen van groei doormaakt en uiteindelijk met een curator wordt geconfronteerd. Hoeveel bescherming biedt een BV-structuur? Wat is de rol van de bank en de fiscus? Op al dit soort vragen wordt antwoord gegeven.18
okt
2021

Lezing Ondernemersbelang Heeswijk-Dinther

Wanneer: 18 oktober 2021, 12:00:00 - 14:00:00

Waar: Heeswijk-Dinther

Tijdens deze lunch sessie legt Jeroen Schellekens uit waarom een faillissement van een werkmaatschappij vaak desastreuze gevolgen heeft voor de hele BV-structuur. In de praktijk blijkt de curator veel machtiger dan menigeen denkt. Reden genoeg om ondernemers eens goed te informeren. Over de schijnveiligheid van een BV-structuur en over welke kansen je kunt benutten om het wél goed te regelen. Zonder dat je daarbij nieuwe afspraken met de bank of belastingdienst hoeft te maken.
27
sep
2021

Kennisuurtje: Bescherm jouw Vermogen

Wanneer: 27 september 2021, 09:30:00 - 10:30:00

Waar: Online via Webinargeek

Kennisuurtje: Bescherm jouw vermogen

Door Corona zijn veel retailers hard geraakt. Maar weinig ondernemers / adviseurs weten echter wat er allemaal komt kijken bij een onverhoopt faillissement. Er wordt veelal gedacht dat opgebouwd vermogen in een (personal) holding veilig is. Niets is minder waar. Helaas is hier weinig over bekend. Wil je weten welke onbekende risico’s van toepassing zijn bij een BV-structuur en welke kansen (bijna) altijd onbenut blijven? Schrijf je dan in voor het kennisuurtje van 27 september.

Programma

 • 3 hoofdredenen waarom een faillissement vaak doorpakt binnen de hele structuur
 • Volgorde van uitdeling bij faillissement
 • Benutten van kansen (vestigen van pandrechten)
 • Inzicht in de eigen situatie
 • Vragen

Praktisch

 • Datum: Maandag 27 september 2021
 • Tijd: 09:30-10:30
 • Locatie: Online via Microsoft Teams
 • Door: Jeroen Schellekens (Legent BV)
 • Kosten: gratis voor INretail leden, voor niet-leden € 99,- (excl. BTW)

   21
jun
2021

Lezing Schipper Accountants

Wanneer: 21 juni 2021, 15:00:00 - 17:00:00

Waar: Webinar

'Ondernemers in zwaar weer' - Op 21 juni 2021 geeft Jeroen Schellekens een webinar/lezing aan de accountants van Schipper Accountants.Tijdens deze cursus zal Jeroen de 3 hoofdthema's bespreken waarom een faillissement vaak doorpakt van werkmij op holding en bespreekt hij de vrijval van schulden in de fiscale eenheid. 

Schipper Accountants is een accountantskantoor met verschillende vestigingen, o.a. in Breda, Middelharnis, Roosendaal, Terneuzen, Vlissingen, Goes, Oud-Beijerland, Tholen, Rotterdam en Zierikzee.Toekomstige lezingen

Wij beschermen onder andere:

Jos van den Bersselaar Constructie
REASeuro
Hoppenbrouwers
Hoppenbrouwers

Kijk hier wat klanten over ons vertellen:

Kijk hier wat klanten over ons vertellen:

Tummers
Plaatwerk
MANFIELD
Retail
TGM
Bouw
Suitable
Fashion - Herenmode
Dugros
Tassen en koffers
Jos van den Bersselaar Constructie
Metaal
Vollenhoven Olie
Groothandel
Sissy-Boy
Retail
PHC Tailored Telecom
Telecom
Haans Autoschades
Schadeherstel
ACES Direct
IT
TreeBuilders
Groen- en wateroplossingen
First Impression Audiovisueel
Audiovisueel
DRI Rubber
Rubber
Claassen
Logistiek
Van der Kruijs
Schilderwerken
GreenMax
Infrastructuur
Hoppenbrouwers
Installatietechniek
SACHA
Retail
Q-Promotions
Drukwerk
Burkely
Fashion
Altena Groep
Industrial Cleaning
We Love Deco
Retail
Van Bommel
Fashion
Nubikk
Fashion
Van Berkel groep
Landschap, Infra, Recycling en Logistiek
ART
Stempels & Matrijzen
Holland Shipyards Group
Scheepsbouw
Digio ICT
ICT
AAG
Zorgconsultancy
Geelen beton
Bouw
Avec
Groothandel
Duifhuizen
Tassen en koffers
Rijnen Brandstoffen
Brandstoffen
Pro Warehouse
ICT
Enrico Benetti
Tassen en koffers
Berla Lighting
Verlichting
Naber
Spuitgieten
Actief Zorg
Zorg
Hoogendoorn
Interieurbouw
Van Berkel groep
Verpakkingsindustrie
Hoppenbrouwers
Timmerindustrie
Speedliner Logistics
Transport & Logistiek
Kinderopvang De Teddybeer
Kinderopvang
REASeuro
Explosieve oplossingen
Axell Group
Transport & Logistiek
I&L Logistiek
Logistiek
Vogels Bouwmanagement
Bedrijfshuisvesting
Van de Beeten
Grondverzet
BTT
Transport & Logistiek
Haans Lifestyle
Woninginrichting
Plastica
Bouw
Nieuwebaan
Uitzendbureau
Bonheur Horeca Group
Horeca

Postadres

Postbus 550
5000 AN Tilburg

KvK 17284887

Bezoekadres

Hart van Brabantlaan 500
5038 JA Tilburg

BTW nr: NL822430988B01

Contact

013-5770606
info@legent.nl

 
Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en jou een betere ervaring te bieden. Deze cookies onthouden jouw voorkeuren en helpen ons anonieme statistieken te verzamelen om de prestaties te verbeteren. Wil je meer informatie over hoe wij cookies gebruiken en hoe we omgaan met jouw privacy? Lees dan onze onze privacy verklaring.

Voorkeuren cookies

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en jou een betere ervaring te bieden. Het niet toestaan van cookies kan invloed hebben op je gebruikerservaring.
Wil je meer informatie over hoe wij cookies gebruiken en hoe we omgaan met jouw privacy? Lees dan onze onze privacy verklaring.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed werkt en zijn altijd ingeschakeld. Alles om je een goed werkende website te kunnen tonen.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website. Dat helpt ons onze website te kunnen optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
Marketing cookies zijn nodig voor functies als socialmedia-deelbuttons en het bijhouden van surfgedrag. Met deze cookies kunnen we je relevante content en advertenties laten zien.