Legent beschermt
Legent staat bij
Legent maakt wijzer
Over Legent
Overig
Jeroen Schellekens Zwaard

02
Apr
2024

Eén BV is geen BV

Wanneer: 02 April 2024, 19:30:00 - 20:30:00

Waar: Online

Eén BV is geen BV. Iedere ondernemer met een BV heeft een Holding. Om het vermogen te beschermen op het moment dat het onverhoopt misgaat bij de werkmaatschappij. Maar het hebben van een BV-structuur biedt niet de veiligheid die men denkt. In tegendeel, veelal trekt de Curator de gehele structuur mee om. In deze online lezing laat Arjen aan de hand van een fictieve onderneming zien welke kansen veelal onbenut blijven en welke onbekende risico’s BV-structuren met zich meebrengen. In begrijpelijke taal.

Meld je vrijvlijvend aan via deze link.12
Mar
2024

Lezing voor Tilburgse ondernemers met een BV-structuur

Wanneer: 12 March 2024, 09:30:00 - 12:00:00

Waar: Koning Willem II stadion

Op 12 maart om 10.00 uur verzorgen wij, in samenwerking met de Gemeente Tilburg en de (lokale afdeling) Koninklijke Horeca Nederland (Tilburg), een gratis lezing voor (Tilburgse) ondernemers in het Willem II Stadion.

Heb je een BV-structuur, meld je dan aan. Je denkt waarschijnlijk dat het vermogen in jouw Holding veilig is, mocht het onverhoopt mis gaan bij één van jouw BV's. Niets is minder waar - in veel gevallen gaan alle BV's in jouw structuur mee in het faillissement. Wij informeren je waarom dit gebeurt maar belangrijker - wat je (preventief) moet doen om dit te voorkomen.

Ben je vervolgens benieuwd hoe jouw BV er voor staat? In samenwerking met de Gemeente Tilburg bieden we vervolgens (de eerste) 50 ondernemers kosteloos een RisicoScan aan ter waarde van € 850,-.

In het tweede deel van de lezing vertellen we meer over de (on)mogelijkheden met betrekking tot het saneren van belastingschulden.07
Mar
2024

De onbekende risico's van een BV-structuur

Wanneer: 07 March 2024, 07:00:00 - 09:00:00

Waar: Eetcafe De Verlenging, Frederiklaan 10a 5616 NH Eindhoven

Eén BV is geen BV. Iedere ondernemer met een BV heeft een Holding. Om het vermogen te beschermen op het moment dat het onverhoopt misgaat bij de werkmaatschappij. Maar het hebben van een BV-structuur biedt niet de veiligheid die men denkt. In tegendeel, veelal trekt de curator de gehele structuur mee om. Op 7 maart neemt Jeroen de leden van Netwerkclub 040 mee in het verhaal van een fictieve onderneming. Hij laat zien welke kansen veelal onbenut blijven en welke onbekende risico’s BV-structuren met zich meebrengen. In begrijpelijke taal en met een knipoog.28
Nov
2023

Goed geregeld…?!

Wanneer: 28 November 2023, 09:00:00 - 11:00:00

Waar: Tilburg, Willem II Stadion

Het blijven lastige tijden voor veel horeca ondernemers. De COVID-19-pandemie heeft de financiële reserves uitgeput en de belastingschuld is enorm toegenomen. Het nakomen van de verplichte terugbetaling is voor veel ondernemers een (te) moeilijke opgave geworden. En wat als het dan misgaat?

In een interactieve lezing van Jeroen Schellekens (Legent) krijg je meer informatie over de impact van een faillissement op een onderneming. Elke ondernemer met één of meerdere BV's heeft een Holding in de veronderstelling dat hierin het vermogen beschermt is als het misgaat. Niets is minder waar!
Uit de praktijk blijkt dat ondernemers en hun adviseurs onbekend zijn met de trukendoos van de curator. Jeroen neemt je mee in de onbenutte kansen en onbekende risico’s binnen BV-structuren en legt in begrijpelijke taal uit waarom een faillissement bijna altijd doorpakt. En wat je hier (preventief) tegen moet doen om dit te voorkomen...

Gaat het jou als ondernemer voor de wind en lijkt een faillissement uiterst onwaarschijnlijk? Ook dan is interessant om aan te haken en je te laten informeren. Repareer het dat als de zon schijnt, is ons devies. Je weet nu eenmaal niet hoe de wereld van morgen er uitziet. En als je dit 2 voor 12 wilt regelen, ben je vaak te laat…

Maar wat als je dan nu al voorziet dat de verplichte terugbetaling van de belastingschuld niet gaat lukken? In het tweede deel van de lezing staat Jeroen stil bij de mogelijkheid om (grote) belastingschulden te saneren. Hieraan zijn wel de nodige spelregels verbonden. Wanneer kun je dat doen? Hoe gaat dat in zijn werk? Legent heeft hier ervaring mee en deelt haar kennis graag.

Op 28 november 2023 verzorgt Jeroen een lezing voor Koninklijke Horeca Nederland om zo veel mogelijk horeca ondernemers bewust te maken van de schijnveilgheid van BV-structuren. En om hen natuurlijk te voorzien van de nodige tips wat zij moeten doen om hun vermogen wel goed te beschermen!05
Oct
2023

Schijnveiligheid van BV's

Wanneer: 05 October 2023, 19:00:00 - 23:00:00

Waar: Breda

(Bijna) iedere ondernemer met een BV heeft een Holding met het idee: 'als het misgaat, is het opgebouwde vermogen in mijn Holding veilig'. Niets is minder waar; in méér dan 50% van de gevallen pakt een faillissement door binnen de gehele structuur. Hoe dat kan? Aan de hand van een fictieve casus neemt Arjen Haselbekke van Legent de ondernemers van Biz Steenakker mee in de schijnveiligheid van BV's en wat je moet doen om het wel degelijk (preventief) goed te regelen.  04
Sep
2023

Wat te doen met jouw vermogen in onzekere tijden?

Wanneer: 04 September 2023, 17:00:00 - 21:00:00

Waar: The FacultyClub, Warandelaan 3, 5037 AB Tilburg

Eén van de grootste uitdagingen van ondernemen is het beschermen van uw vermogen in onzekere tijden. 

Drie inspirerende sprekers

Bij de Bonheur Horecagroep weten ze wat ondernemen is in onzekere tijden. De weg die Bonheur heeft afgelegd tijdens de Corona pandemie is zowel leerzaam als inspirerend voor anderen. Met een bijzondere creativiteit hebben zij deze onzekere tijd weten te doorstaan en zijn ze sterker dan ooit uit de strijd gekomen. 

Legent is specialist in het beschermen van vermogen in BV-structuren. Wij zorgen dat een faillissement van de werkmaatschappij niet doorpakt naar de holding en privé. Jeroen Schellekens neemt je mee in de risico's die ondernemers bij faillissement lopen en geeft inzicht in mogelijkheden om dit te voorkomen. Zo is jouw privé- en holdingvermogen goed afgeschermd voor het geval het ooit mis mocht gaan.

Senior Beleggingsspecialist van Rabobank Private Banking Ilona van Opstal neemt je mee in de aanpak om jouw vermogen te behouden en de kans op rendement te vergroten, ook in onzekere tijden. Als gevolg van inflatie kan jouw vermogen dalen als je geen rendement weet te realiseren.

Programma

 • 17.00 uur ontvangst 
 • 17.15 uur start presentaties
  • Welkom door directie
  • Ondernemen met pieken en dalen. Tim Wijdemans, Bonheur Horecagroep B.V.
  • Hoe bescherm ik mijn vermogen? Jeroen Schellekens, Legent B.V.
  • Hoe zorg ik dat mijn vermogen groeit? Ilona van Opstal, Rabobank Private Banking
 • 18.45 uur afsluiting en aanvang walking dinner
 • 21.00 uur einde bijeenkomst 

Wil je ook deelnemen? Stuur even een berichtje naar info@legent.nl26
Jun
2023

Beschermen van Vermogen en Vermogensgroei

Wanneer: 26 June 2023, 17:00:00 - 21:00:00

Waar: Volgt.....

In samenwerking met Rabobank (afdeling Private Banking) organiseren wij op maandag 26 juni een lezing voor relaties. 

Daarbij zullen de volgende topics de revue passeren:

1. Hoe bescherm je jouw vermogen; en
2. Hoe laat je jouw vermogen groeien in onzekere tijden.

Interessante onderwerpen die belangrijker zijn dan ooit tevoren gezien de huidige onzekere tijd. 

Heb je ook interesse? Laat het ons even weten: 
Ik wil me graag aanmelden

 


06
Jun
2023

De schijnveilgiheid van BV's

Wanneer: 06 June 2023, 19:00:00 - 22:00:00

Waar: Business School Notenboom (Eindhoven)

Primeur: het eerste mini seminar voor BNI Zuid Oost Nederland

Hoewel menig ondernemer met een (of meer) BV's en een Holding denkt dat het vermogen goed afgeschermd is in de Holding wanneer het misgaat, blijkt dit in de praktijk toch anders. In meer dan 50% van de gevallen pakt een faillissement bij een werkmaatschappij door naar de andere BV's binnen de structuur - dus ook naar de Holding.

Arjen vertelt tijdens een interactieve lezing van één uur meer over de (vaak) onbekende risico's binnen BV's. Aan de hand van een ficitieve casus zullen de deelnemers meegenomen worden in de redenen waarom een faillissement vaak doorpakt. Maar ook wat je hiertegen kunt doen. Misschien een beetje een zwaar onderwerp? Arjen weet dit op een luchtige manier te brengen - er mag gelachen worden.  

 19
Apr
2023

3 redenen waarom een faillissement doorpakt....

Wanneer: 19 April 2023, 11:30:00 - 13:00:00

Waar: Rotterdam

Op 19 april zal Jeroen Schellekens tijdens een interactieve lezing bij de ING Bank meer vertellen over de 3 hoofdredenen waarom een faillissement vaak doorpakt binnen de gehele structuur.  Maar ook wat je (tijdig en dus preventief) kunt doen om dit te voorkomen. Oftewel, een interessant verhaal over het benutten van kansen en het mitigeren van (vaak onbekende) risico's binnen BV-structuren. 

De lezing zal gegeven worden aan de bankiers van Private Banking & Wealthmanagement van ING Bank. Omdat veel van haar relaties actieve ondernemers zijn is het van belang om beter op de hoogte te zijn van de impact van een faillissement van een werkmaatschappij op een gehele BV-structuur. Naast beheren van vermogen kunnen de bankiers de relaties dan ook meer vertellen over het beschermen van het vermogen.  20
Dec
2022

3 redenen waarom een faillissement doorpakt....

Wanneer: 20 December 2022, 19:00:00 - 22:00:00

Waar: Veldhoven

Door Corona zijn veel omdernemers hard geraakt. Er is echter weinig bekend wat er allemaal komt kijken bij een onverhoopt faillissement. Er wordt veelal gedacht dat opgebouwd vermogen in een (personal) holding veilig is. Niets is minder waar.

Op 20 december zal Jeroen Schellekens tijdens een interactieve lezing bij de Heerenclub Veldhoven meer vertellen over de 3 hoofdredenen waarom een faillissement vaak doorpakt binnen de gehele structuur.  Maar ook wat je (tijdig en dus preventief) kunt doen om dit te voorkomen. Oftewel, een interessant verhaal over het benutten van kansen en het mitigeren van (vaak onbekende) risico's binnen BV-structuren. En hoewel dit wel stevige kost is, weet Jeroen dit op een luchtige manier en in begrijpelijke taal over te brengen. Er mag gelachen worden!  20
Dec
2022

3 redenen waarom een faillissement doorpakt....

Wanneer: 20 December 2022, 19:00:00 - 22:00:00

Waar: Veldhoven

Door Corona zijn veel omdernemers hard geraakt. Er is echter weinig bekend wat er allemaal komt kijken bij een onverhoopt faillissement. Er wordt veelal gedacht dat opgebouwd vermogen in een (personal) holding veilig is. Niets is minder waar.

Op 20 december zal Jeroen Schellekens tijdens een interactieve lezing bij de Heerenclub Veldhoven meer vertellen over de 3 hoofdredenen waarom een faillissement vaak doorpakt binnen de gehele structuur.  Maar ook wat je (tijdig en dus preventief) kunt doen om dit te voorkomen. Oftewel, een interessant verhaal over het benutten van kansen en het mitigeren van (vaak onbekende) risico's binnen BV-structuren. En hoewel dit wel stevige kost is, weet Jeroen dit op een luchtige manier en in begrijpelijke taal over te brengen. Er mag gelachen worden!  08
Dec
2022

Benutten van kansen en beperken van risico's binnen de BV-structuur

Wanneer: 08 December 2022, 16:00:00 - 21:00:00

Waar: Son en Breugel

Door Corona zijn veel omdernemers hard geraakt. Er is echter weinig bekend wat er allemaal komt kijken bij een onverhoopt faillissement. Er wordt veelal gedacht dat opgebouwd vermogen in een (personal) holding veilig is. Niets is minder waar.

Op 08 december zal Jeroen Schellekens tijdens een interactieve lezing de accountants/adviseurs van Dinkelberg & Kuipers meenemen in de onbenutte kansen en (veelal onbekende) risico's binnen BV-structuren. Wat je kunt doen om de risico's van een faillissement zo veel mogelijk te mitigeren zodat de rest van de BV-structuur buiten schot blijft. Oftewel, belangrijke en actuele aspecten van het ondernemerschap die de accountant/adviseurs van Dinkelberg & Kuipers vervolgens in een gesprek met eigen relaties kunnen adresseren. 15
Nov
2022

Beschermen van Vermogen en Vermogensgroei

Wanneer: 15 November 2022, 17:00:00 - 21:00:00

Waar: Voormalige sigarenfabriek Willem II te 's-Hertogenbosch

In samenwerking met Rabobank (afdeling Private Banking) organiseren wij op 15 november een lezing voor relaties. 

Daarbij zullen de volgende topics de revue passeren:

1. Hoe bescherm je jouw vermogen; en
2. Hoe laat je jouw vermogen groeien in onzekere tijden.

Interessante onderwerpen die belangrijker zijn dan ooit tevoren gezien de huidige onzekere tijd. 

Heb je ook interesse? Laat het ons even weten: 
Ik wil me graag aanmelden

 


03
Oct
2022

Bier & Pizza Lezing "Bescherm je Vermogen"

Wanneer: 03 October 2022, 18:00:00 - 22:00:00

Waar: Kantoor Legent te Tilburg

Ben je ondernemer met een BV-structuur? Let dan even op: jouw vermogen is lang niet zo goed beschermd als je denkt. Waarom niet? Graag praten we je hierover bij.

Mogen wij je uitnodigen voor de "Bier & Pizza Lezing" van 03 oktober a.s.?

Programma:
We starten met een pizza en een drankje. Een mooi moment om ook met andere ondernemers in contact te komen. Vervolgens zal Jeroen Schellekens een interactieve lezing verzorgen waarbij hij ingaat op de vele onbekende risico's binnen BV-structuren alsmede kansen die (bijna) altijd onbenut blijven. Al snel wordt duidelijk waarom een faillissement bij een werkmaatschappij vaak doorpakt binnen de gehele structuur. Auw! Gelukkig kun je preventief alles goed regelen waardoor je dit kunt voorkomen....

Oftwel, een interessante lezing over een 'beladen onderwerp'. Jeroen weet dit echter aan de hand van tal van praktijkvoorbeelden in begrijpelijk taal over te brengen. En er mag gelachen worden!    

Na afloop van de lezing is het tijd om verschillende biertjes te proeven. Eén daarvan: onze eigen Tripel SAFE - speciaal gebrouwen ten behoeve van ons 10-jarig jubileum. 

Meld je nu aan! We hebben slechts 30 plekken beschikbaar. Kun je op 03 oktober niet maar zou je een andere keer graag aanhaken? Laat dan ook even je gegevens achter.  

 

 
 
 
 


21
Sep
2022

Decokay

Wanneer: 21 September 2022, 12:00:00 - 14:00:00

Waar: Harderwijk

Op 21 september geeft Jeroen Schellekens een lezing aan de ondernemers van Decokay. In deze lezing zal Jeroen uiteenzetten waarom er zo veel Holdings failliet gaan, welke risico's er bij faillissement van een werkmaatscahppij op de loer liggen en hoe je dit kunt voorkomen. Een interessant en actueel onderwerp!28
Mar
2022

Lezing Finanza

Wanneer: 28 March 2022, 17:00:00 - 22:00:00

Waar: Kantoor Legent te Tilburg

Op 28 maart 2022 geeft Jeroen Schellekens een lezing aan de finaciële professionals van Finanza. Tijdens deze lezing zal Jeroen de 3 hoofdthema's bespreken waarom een faillissement vaak doorpakt van werkmij op holding en bespreekt hij de vrijval van schulden in de fiscale eenheid. 

Finanza is een netwerk van  financiële professionals in Zuid-Oost Brabant. 22
Mar
2022

Lezing DGA Network Zuid

Wanneer: 22 March 2022, 07:30:00 - 09:30:00

Waar: Van de Beeten Veghel

Door Corona zijn veel omdernemers hard geraakt. Maar weinig ondernemers / adviseurs weten echter wat er allemaal komt kijken bij een onverhoopt faillissement. Er wordt veelal gedacht dat opgebouwd vermogen in een (personal) holding veilig is. Niets is minder waar. Helaas is hier weinig over bekend. Benieuwd welke onbekende risico’s van toepassing zijn bij een BV-structuur en welke kansen (bijna) altijd onbenut blijven? Jeroen Schellekens van Legent zal tijdens een interactieve lezing hier meer over vertellen. 16
Feb
2022

Lezing Brabantse Familiebedrijven Genootschap

Wanneer: 16 February 2022, 08:00:00 - 10:30:00

Waar: Golden Tulip Hotel Central, 's-Hertogenbosch

Op 16 februari geeft Jeroen Schellekens een lezing van ca. 1 uur aan het Brabantse Familiebedrijven Genootschap. In deze lening getiteld: "Bescherm je vermogen = houd je BV structuur SAFE!". zal Jeroen uiteenzetten waarom er zo veel Holdings failliet gaan, welke risico's er bij faillissement van een werkmaatscahppij op de loer liggen en hoe je dit kunt voorkomen.16
Feb
2022

Lezing Brabantse Familiebedrijven Genootschap

Wanneer: 16 February 2022, 08:00:00 - 10:30:00

Waar: Golden Tulip Hotel Central, 's-Hertogenbosch

Op 16 februari geeft Jeroen Schellekens een lezing van ca. 1 uur aan het Brabantse Familiebedrijven Genootschap. In deze lening getiteld: "Bescherm je vermogen = houd je BV structuur SAFE!". zal Jeroen uiteenzetten waarom er zo veel Holdings failliet gaan, welke risico's er bij faillissement van een werkmaatscahppij op de loer liggen en hoe je dit kunt voorkomen.08
Nov
2021

Lezing Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam

Wanneer: 08 November 2021, 20:00:00 - 22:30:00

Waar: Hardinxveld-Giessendam

Op maandag 08 november geeft Jeroen Schellekens een lezing bij de Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam. In deze lezing neemt Jeroen de ondernemer mee in een boeiend verhaal over een bedrijf dat verschillende fasen van groei doormaakt en uiteindelijk met een curator wordt geconfronteerd. Hoeveel bescherming biedt een BV-structuur? Wat is de rol van de bank en de fiscus? Op al dit soort vragen wordt antwoord gegeven.Toekomstige lezingen

Wij beschermen onder andere:

Sissy-Boy
SACHA
Vogels Bouwmanagement
Haans Autoschades

Kijk hier wat klanten over ons vertellen:

Kijk hier wat klanten over ons vertellen:

Hoppenbrouwers
Timmerindustrie
Duifhuizen
Tassen en koffers
ACES Direct
IT
TreeBuilders
Groen- en wateroplossingen
Kinderopvang De Teddybeer
Kinderopvang
Actief Zorg
Zorg
AAG
Zorgconsultancy
Burkely
Fashion
DRI Rubber
Rubber
REASeuro
Explosieve oplossingen
Haans Lifestyle
Woninginrichting
Plastica
Bouw
Hoogendoorn
Interieurbouw
Van der Kruijs
Schilderwerken
Digio ICT
ICT
ART
Stempels & Matrijzen
PHC Tailored Telecom
Telecom
Van Bommel
Fashion
BTT
Transport & Logistiek
Speedliner Logistics
Transport & Logistiek
Claassen
Logistiek
Haans Autoschades
Schadeherstel
Holland Shipyards Group
Scheepsbouw
Nieuwebaan
Uitzendbureau
Axell Group
Transport & Logistiek
Rijnen Brandstoffen
Brandstoffen
Jos van den Bersselaar Constructie
Metaal
Nubikk
Fashion
Suitable
Fashion - Herenmode
MANFIELD
Retail
Hoppenbrouwers
Installatietechniek
TGM
Bouw
Naber
Spuitgieten
First Impression Audiovisueel
Audiovisueel
Van Eerd
Verpakkingsindustrie
SACHA
Retail
I&L Logistiek
Logistiek
Feju ICT Groep
ICT
Vollenhoven Olie
Groothandel
Vogels Bouwmanagement
Bedrijfshuisvesting
Berla Lighting
Verlichting
GreenMax
Infrastructuur
Tummers
Plaatwerk
Van Berkel groep
Landschap, Infra, Recycling en Logistiek
Avec
Groothandel
Pro Warehouse
ICT
Enrico Benetti
Tassen en koffers
Sissy-Boy
Retail
Van de Beeten
Grondverzet
We Love Deco
Retail
Altena Groep
Industrial Cleaning
Q-Promotions
Drukwerk
Dugros
Tassen en koffers
Geelen beton
Bouw
Bonheur Horeca Group
Horeca

Postadres

Postbus 550
5000 AN Tilburg

KvK 17284887

Bezoekadres

Hart van Brabantlaan 500
5038 JA Tilburg

BTW nr: NL822430988B01

Contact

013-5770606
info@legent.nl

 
Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en jou een betere ervaring te bieden. Deze cookies onthouden jouw voorkeuren en helpen ons anonieme statistieken te verzamelen om de prestaties te verbeteren. Wil je meer informatie over hoe wij cookies gebruiken en hoe we omgaan met jouw privacy? Lees dan onze onze privacy verklaring.

Voorkeuren cookies

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en jou een betere ervaring te bieden. Het niet toestaan van cookies kan invloed hebben op je gebruikerservaring.
Wil je meer informatie over hoe wij cookies gebruiken en hoe we omgaan met jouw privacy? Lees dan onze onze privacy verklaring.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed werkt en zijn altijd ingeschakeld. Alles om je een goed werkende website te kunnen tonen.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website. Dat helpt ons onze website te kunnen optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
Marketing cookies zijn nodig voor functies als socialmedia-deelbuttons en het bijhouden van surfgedrag. Met deze cookies kunnen we je relevante content en advertenties laten zien.